Beste muziekliefhebber 

Als organisator volgen wij strikt de huidige coronamaatregelen die van overheidswege opgelegd worden zodat wij iedereen een veilige muzikale avond kunnen aanbieden. Dit betekent dan ook dat je vanaf 12 jaar enkel toegang kan krijgen met een geldig persoonlijk Covid Safe Ticket én je identiteitskaart. 

Met het Covid Safe Ticket vervallen tijdens het evenement alle verplichtingen rond mondmasker en sociale afstand. 

Het toepassen van het Covid Safe Ticket is voor ons als organisator wettelijk verplicht om het evenement te kunnen laten plaatsvinden. 

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in één van de volgende situaties: 

 • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt; 
 • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden; 
 • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen; 
 • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag. 

Waar kan ik het Co­vid Safe Tic­ket aan­vra­gen? 

Het CST gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Deze codes zijn identiek. Er is dus geen aparte aanvraagmethode of -prodecure voor het CST. Indien je reeds beschikt over dit certificaat, hoef je dus geen bijkomend document aan te vragen. 

 • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme). 
 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije). 
 • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de Helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd: 
  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn
  • Brussel: 02 214 19 19 (9 u. tot 17.30 u. op weekdagen en van 10-17.30 u. in het weekend) 
  • Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9 u. tot 17 u. op weekdagen) 
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9 u. tot 19 u. van maandag tot zaterdag) 

Het Covid Safe Ticket zal aan de ingang van ’t Paenhuys gescand worden en gecontroleerd worden met je identiteitsbewijs. Vervolgens wordt je toegangsticket gescand. Dit betekent dan ook dat er langere wachtrijen kunnen ontstaan. Zorg dus dat je tijdig aanwezig bent. De toegangscontrole start om 19u. 

Veel gestelde vragen kan je raadplegen via https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen